Hoe speel je Boerengolf?

Een boerengolfbaan bestaat in de regel uit 8-10 holes met een lengte van gemiddeld meer dan 200 meter per hole. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, ‘de put’, een emmer ingegraven met een genummerde vlag erbij. De put is het begin voor de volgende hole.

Afhankelijk van de omstandigheden en ervaring duurt een ronde Boerengolf 1,5 tot 3 uur. Omdat er gespeeld wordt in de weilanden is het raadzaam om kleding aan te trekken die eventueel vies mag worden. Boerengolf is zeer geschikt voor: verjaardagspartijen, vrijgezellen- feesten, personeelsuitjes, teambuildingsdagen, familie-reunies, sportdagen etc.

BILD0327Boerengolf bij Hof van SchaaykHenry speelt boerengolf

De spelregels

Op de baan spelen twee groepen tegen elkaar van max. 5 personen per groep. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag.

De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt. De twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen.

Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loop je de hele baan.

Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden, ter linker zijde ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, middels turven. De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Boerengolf? Surf dan naar www.boerengolf.nl. Hier vindt u meer informatie over het ontstaan van boerengolf, de andere boerengolfbanen en de geplande evenementen (zoals het nederlands kampioenschap).